CURS “ELS RASTRES DEL MAR: IDENTIFICACIÓ DE PETXINES MARINES I MOL·LUSCS DEL DELTA DE L’EBRE”

10509678_836851573021806_6479579961351309821_n

Data: dissabte 6 diumenge 7 de juny de 2015

Contingut

El mar arrossega fins a las bores de las platges gran quantitat de restes, rastres d’organismes que delaten la gran diversitat que el nostre mar amaga. El curs tractarà de donar las claus per a identificar les petxines més comuns de mol·luscs i crustacis que podem trobar fàcilment a la platja (i al mercat), així com les diferents estratègies que fan servir aquets curiosos animals per a conquerir els hàbitats més variats.

Programa

Dissabte 6 de juny

Matí

9:30 Trobada a les Aules del Parc Natural del Delta de l’Ebre

9:30-11:00 Sessió teòrica: Introducció als mol·luscs i crustacis del delta de l’Ebre

11:00-14:00 Sortida de camp. Farem una passejada per la platja del Trabucador per a observar i recollir petxines i altres restes marins que més tard identificarem

Tarda

15:00 -17:00 Sessió teòrico-pràctica: Principals grups de mol·luscs i crustacis, “trucs” per a l’ identificació de petxines, identificació amb guies.

Diumenge 7 de juny

11:00- 13:00 Visita al Museu del mar de Sant Carles de la Ràpita (col·lecció malacològica)

Professores:

Diego Castejón és llicenciat en Biologia per la Universitat de Murcia. Va fer un màster en Gestió de la Biodiversitat en Ambients Mediterranis i actualment realitza un doctorat al Institut de la Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) sobre cultiu de crustacis.

Kruno Bonacic va nàixer a Croàcia on es va llicenciar en Aqüicultura. Va treballar diversos anys en empreses de cultius marins i actualment realitza el seu doctorat a l’IRTA. És un gran aficionat al busseig i a la malacologia, i en l’actualitat posseeix una extensa col•lecció de petxines, que continua engrandint-se amb cada passeig per la platja.

Lucía Soliño és llicenciada en Biologia marina, tècnic de producció aqüícola i especialista en microalgues marines tòxiques. Va treballar com educadora ambiental i divulgadora científica en el àmbit marí i és una gran aficionada al busseig i a col·leccionar tot tipus de restes d’animals i vegetals que es troba per la platja.

Informació i inscripcions: Trucant al 608 865 566, a info@picampall.org o a la pàgina web www.picampall.org

Observacions: Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult.

CURS GRATUÏT  Finançat pel Parc Natural del Delta de l’Ebre

Col·labora:

2

Feu un comentari