ESCOLA DE NATURA PICAMPALL CALENDARI D’ACTIVITATS 2018

Logo Picampall

  • 22 abril 2018. Sortida: Les aus marines del Delta de l’Ebre.

Sortida en barca a la mar enfront del Delta de l’Ebre. Ens allunyarem de la costa per observar i conèixer les aus marines pelàgiques. Atraurem les aus amb descarats de pesca per a poder ‘les observar i fotografiar de ben a prop. Preu 55€.

  • 28 abril 2018. Sortida botànica al Barranc del Codonyol (Serra del Montsià). L’objectiu d’aquesta sortida és reconèixer les principals espècies de flora del barranc del Codonyol, àrea especialment representativa de les comunitats vegetals i plantes termòfiles del vessant marítim de la serra del Montsià. Preus: 15€ socis; 25€ no socis. Menors de 18 anys: 10 € socis, 20 € no-socis. Menors de 10 anys gratuït acompanyats d’un adult.
  • 13 maig 2018. Sortida: Les aus marines del Delta de l’Ebre (maig).

Sortida en barca a la mar enfront del Delta de l’Ebre. Ens allunyarem de la costa per observar i conèixer les aus marines pelàgiques. Atraurem les aus amb descarats de pesca per a poder ‘les observar i fotografiar de ben a prop. Preu 55€.

  • 20 de maig. Sortida: Bombita en bicicleta.

Sortida en bicicleta per la finca de Bombita. En aquesta sortida es visitarà la finca de Bombita i en un recorregut en bicicleta es farà el reconeixement de les diferents espècies d’aus que anem trobant. Preu: Gratuït

  • 26 i 27 de maig. Curs: Els rapinyaires nocturns del Delta.

L’activitat del dissabte tindrà com a objectiu conèixer les particularitats més rellevants d’aquest       grup d’ocells i les  principals espècies presents al delta de l’Ebre. La sortida de camp començarà al capvespre i consistirà en intentar localitzar, amb la ajuda de reclams, alguns exemplars de rapinyaires nocturns. La segona activitat del curs, diumenge matí, es durà a terme un taller d’egagròpiles: coneixerem com es forma una egagròpila,  observarem els diferents tipus d’egagròpiles segons l’espècie que les produeix, es realitzarà la neteja d’egagròpiles d’òliba i la posterior identificació de les restes trobades a l’interior. Preu:  Activitat gratuïta finançada pel Parc Natural del Delta de l’Ebre.

  • 9 de juny. Curs: La caricatura dels cants dels ocells.

Mitjançant una metodologia creada pel professor del curs  (“és variat o repetitiu?”, “repeteix una nota o una estrofa?”, “s’accelera o es desaccelera?”, “és rítmic o melòdic?”, “infon alegria o tristesa”?), participativa i motivadora no només aprenem a descriure, diferenciar i identificar els cants dels ocells sinó, fins i tot,  a dibuixar una “caricatura” que ens permetrà visualitzar-los i recordar-los per sempre més. Aprendrem a fer aquestes caricatures i després en una passejada pels Ports practicarem escoltant cants d’ocells Preu: Activitat gratuïta finançada pel Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports.

  • 6 i 7 octubre. Curs; Introducció a la ornitologia.

Quins ocells podem veure a les terres de l’Ebre? Perquè volen els ocells? Quines característiques tenen? Durant aquest curs introductori intentarem respondre totes aquestes preguntes i algunes més, fent un repàs de la fisiologia bàsica dels ocells, el seu comportament i les especies més comunes de les terres de l’Ebre, en un curs que inclou tan una sessió teòrica com una part pràctica on posarem a prova els nostres coneixements. Preu:  Activitat gratuïta finançada pel Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports.

  • 20 octubre. Curs: Digiscoping.

En aquest curs combinarem una sessió teòrica i una sessió pràctica. A la part teòrica, explicarem els conceptes tècnics bàsics d’aquesta tècnica fotogràfica, així com quines utilitats té, avantatges i desavantatges respecte la fotografia tradicional i el material mínim necessari. A la part pràctica, disposarem d’un equip complet de digiscoping per poder fer proves, tot i que si en teniu algun, no dubteu en portar-lo. El curs es farà al Parc Natural del Delta de l’Ebre.

  • 10 i 11 de novembre. Curs: Identificació de les aus limícoles. En aquest curs combinarem una sessió de teoria amb 2 sortides de camp. Sovint les aus limícoles amb un grapat d’espècies i variació en els plomatges poden presentar certa dificultat en l’identificació. En aquest curs aprendrem a distingir les espècies més freqüents al Delta i a Catalunya. En les sortides de camp posarem en pràctica alguns dels “trucs” per a identificar les diferents espècies. Els curs es realitzarà al Delta de l’Ebre un dels millors punts del sud d’Europa per a l’observació de limícoles. Preu: Activitat gratuïta finançada pel Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Sense títol

 

Deixa un comentari