LA NIT DELS RATPENATS

1265208_612387562134876_239981728_o

Data: dissabte 5 de setembre de 2015

Classes teòriques i pràctiques: Aules del Parc Natural Delta de l’Ebre (Av. Catalunya, 46, Deltebre)

Contingut

Al delta de l’Ebre consumeixen principalment mosquits i quironòmids, i estudis recents han confirmat que són potents controladors de la plaga del barrinador de l’arròs (Chilo supressalis). Això converteix als ratpenats insectívors en autèntics bioinsecticides naturals, i en una alternativa amigable amb el medi ambient i els recursos dels agroecosistemes. Les repercussions beneficioses d’aquesta alternativa són, principalment, l’estalvi en tractaments insecticides, evitant així l’aplicació de tòxics de curta i llarga persistència, que afecten a tota la xarxa alimentària, millora la qualitat de les aigües, sòl i collites i millora de la salut pública.

Programa:

18:45. Trobada al Magatzem del Parc Natural del Delta de l’Ebre (carrer Girona, Deltebre)

19:00–20:30 Taller de construcció de caixes refugi de ratpenats

20:30-21:30 Xerrada “Els nostres ratpenats i d’arreu del món”

21:30-22:15 Passejada nocturna pels voltants per tal d’observar l’activitat dels ratpenats mitjançant l’ús de detectors d’ultrasons

Professor: Xavier Porres. Treballa al Parc Natural del Delta de l’Ebre. Des de fa anys col·labora en diversos projectes relacionats amb els ratpenats del delta de l’Ebre.

Informació i inscripcions: Trucant al 608 865 566, a info@picampall.org o a la web www.picampall.org

Curs gratuït subvencionat pel Parc Natural del Delta de l’Ebre. Places limitades.

Observacions:. Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult. Es recomana que els assistents portin martell i guants. El material per muntar les caixes refugi serà aportat per l’organització. Per a la passejada nocturna cal portar: un llum petit, calçat i roba adequats i repel·lent de mosquits. És optatiu portar entrepà i aigua per a sopar.

Col laboren:

2

Deixa un comentari