Uneix-TE. Campanya de sensibilització ambiental de voluntaris i naturalistes de les Terres de l’Ebre 2013

Aquest projecte reuneix una sèrie d’activitats gratuïtes i de voluntariat desenvolupades a les Terres de l’Ebre, que permetran al participants adquirir uns coneixements, tant dels serveis ambientals que els aporten els ecosistemes de la zona, com dels factors que els posen en perill, amb un enfocament positiu que els permeti veure que els seus esforços i coneixements individuals també poden ser una important eina per ajudar a la conservació del territori i la biodiversitat.

Activitats segon trimestre

Diumenge 22 de setembre. Sortida en bicicleta L’Aldea – Camarles – L’Ampolla

Sortida en bicicleta d’un dia per l’antic sender de la Via Augusta al pas per estos tres municipis fins arribar a la bassa de les Olles. Durant el recorregut veurem les diferents fortificacions i torres de guaita de l’antiga línia de costa.

Trobada a les 10 h. a la torre de l’ermita de l’Aldea. http://ves.cat/hlDI Horari aproximat: 10 a 17 h.

BIG_914153209092509_00

Divendres 27 i dissabte 28 de setembre. Mostreig de fartet (Recuperació dels ecosistemes aquàtics antròpics continentals)

Mitjançant aquets activitat es donarà als participants experiència en la manipulació, mostreig i identificació de fauna aquàtica (especialment dels peixos d’aigua dolça), coneixement sobre els problemes de la xarxa de reg del Delta i sensibilització envers les espècies exòtiques. Es realitzarà un mostreig de fartet Aphanius iberus, dins del seguiment que es realitza d’aquesta espècie al delta de l’Ebre.

Trobada el divendres 27 i el dissabte 28 les 9:00 h. Al magatzem del PNDE (carrer Girona, Deltebre, al costat de l’Ecomuseu). Horari aproximat: de 9:00 a 13:30 h.

Dissabte 5 d’octubre. Sortida en bicicleta Ecomuseu – Estació Biològica del Parc

Sortida en bicicleta des de l’Ecomuseu de Deltebre fins l’Estació Biològica del Canal Vell (PNDE). Un cop a l’Estació, visitarem el centre de forma guiada i coneixerem de primera mà les tasques que s’hi duen a terme. Aprofitarem l’inici de la campanya de tardor per observar l’anellament científic d’aus.

El recorregut fins a l’Estació es desenvoluparà en bicicleta i s’aprofitarà el breu l’itinerari de 8 Km per anar observant la fauna present durant el trajecte.

Trobada a les 9.45 h. a l’Ecomuseu de Deltebre (carrer Dr. Martí Buera 22, Deltebre): http://g.co/maps/czzGM Horari aproximat: de 9.45 a 13:30 h.

Dissabte 12 d’octubre. Mostreigs del Coastwatch

L’objectiu d’aquesta activitat consisteix en sensibilitzar als voluntaris participants i al públic en general de la importància de conservar els valors ambientals del litoral.

La metodologia d’aquesta enquesta divideix la costa en blocs, cada bloc es divideix en unitats de 500 m que seran mostrejades i les dades de l’estat del litoral recollides a un qüestionari. Els mostrejos seran fets per grups de voluntaris locals procedents de centres escolars o col·lectius sense ànim de lucre. Més de deu mil voluntaris a Europa fan aquesta enquesta anual de vigilància de costes. L’àrea coberta és de prop de 10.000 quilòmetres de costa que va des dels fiords noruecs a les illes gregues i fins les costes del Mar Negre.

Es farà una petita explicació del projecte i la metodologia dels mostreigs i desprès una sessió a la platja de Riumar.

Trobada a les 9:45 h. a l’Ecomuseu de Deltebre (carrer Dr. Martí Buera 22, Deltebre): http://g.co/maps/czzGM Horari aproximat: de 9:45 a 13:30 h.

Diumenge 20 d’octubre. Sortida en vaixell “Els ocells de mar endins a la tardor”

Sortida en barca per observar aus marines en el seu propi medi. El recorregut s’iniciarà a la desembocadura de l’Ebre i navegarem 8 milles mar endins, amb l’objectiu d’identificar espècies difícilment observables des de la línia de costa, com ara gavots, frarets, ocells de tempesta, paràsits, mascarells, etc.

Trobada a les 9 h. a l’embarcador de Nuri (desembocadura). Places limitades. Majors de 18 anys. Cal inscripció prèvia. Persones sensibles a marejar-se, abstenir-se.

BIG_445213209092509_00

Dissabte 26 d’octubre. Plantada de lliri groc (Iris pseudacorus)

L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer les possibilitats d’utilització d’aquesta planta com mitjà per reduir l’erosió, suport dels talussos dels canals, millora paisatgística i forma de tractament d’aigua (per la seva capacitat d’absorbir els metalls pesants mitjançant els arrels). Els participants podran aprendre a fer sembrada de planter.

Trobada a les 9:30 h a la gasolinera del supermercat Eroski d’Amposta (carrer de Sant Cristòfol, Amposta): http://goo.gl/maps/Q8mN8 Horari aproximat: de 9:30 a 13:30 h.

Totes les activitats són gratuïtes.

Més informació e inscripcions: Tel. 977 48 21 81 / 608 865 566 o enviant un mail a info@picampall.org.

Logos uneix-te

Deixa un comentari