CURS “ELS RAPINYAIRES NOCTURNS DEL DELTA”

Data: Dissabte 26 i diumenge 27 de maig

Programa:

Dissabte 26 maig

18:45    Trobada a les Aules del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

19:00–20:30    Xerrada sobre les característiques principals dels rapinyaires nocturns, identificació i cants de les diferents espècies del delta de l’Ebre.

20:30-00:00 Sortida nocturna per observar rapinyaires nocturns.

Diumenge 27 maig

10:00-13:00  Taller d’egagròpiles (Aules del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Contingut

L’activitat del dissabte tindrà com a objectiu conèixer les particularitats més rellevants d’aquest grup d’ocells i les  principals espècies presents al delta de l’Ebre. La sortida de camp començarà al capvespre i consistirà en intentar localitzar, amb la ajuda de reclams, alguns exemplars de rapinyaires nocturns, com per exemple el xot Otus scops , el mussol comú Athene noctua i l’òliba Tyto alba, a diferents llocs del delta.

 La segona activitat del curs, diumenge matí, es durà a terme un taller d’egagròpiles: coneixerem com es forma una egagròpila,  observarem els diferents tipus d’egagròpiles segons l’espècie que les produeix, es realitzarà la neteja d’egagròpiles d’òliba i la posterior identificació de les restes trobades a l’interior. Per a l’identificació dels diferents ossos es farà ús de claus dicotòmiques i mostres ja identificades per poder comparar els resultats obtinguts.

Professors: Yago Brugnoli Segura, ornitòleg del Parc Natural del delta de l’Ebre, que porta el seguiment dels rapinyaires nocturns del delta des de 2006.Karin van den Broek, biòloga. En els últims anys, va realitzar diversos projectes en col·laboració amb el Parc Natural, per exemple l’estudi de l’alimentació de l’òliba al delta de l’Ebre.

Informació i inscripcions: Trucant al 608 865 566, a info@picampall.org o a la web www.picampall.org

Curs gratuït subvencionat pel Parc Natural del Delta de l’Ebre. Places limitades.

Observacions: Cal dur roba de temporada, calçat adequat, binocles, esmorzar, dinar i beguda. Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult.

Amb el suport de:

2

Deixa un comentari